COMUNICAT DE PRESA 16.05.2014

Proprietarii de locuinte care detin o polita de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD), emisa prin societarea de asigurare OMNIASIG, pot verifica electronic valabilitatea acesteia pe site-ul PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, unde exista o rubrica speciala denumita "Verifica online polita PAD!". Pentru a verifica valabilitatea politelor PAD emise prin societatea OMNIASIG, asiguratii trebuie sa introduca urmatoarele date: serie polita, numar polita, CNP/Numar identificare asigurat.

Mentionam ca OMNIASIG a inceput sa emita polite PAD din data de 29.08.2013, iar pana la data de 15.05.2014 aceasta societate a emis 66.896 asigurari obligatorii de locuinta, din care polite PAD de tip A (prima obligatorie de 20 euro pentru constructii cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic): 64.197 si polite PAD de tip B (prima obligatorie de 10 euro pentru constructii cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic):2.620.

Compania de asigurare OMNIASIG nu este actionar PAID, dar are incheiat un protocol cu Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, ca urmare a modificarii legislatiei privind asigurare obligatorie a locuintelor din 17 iulie 2013, fiind societate de asigurare autorizata sa subscrie riscuri de catastrofa.

Precizam ca pana in prezent PAID are in vigoare 1.194.884 polite PAD.

***

Despre PAID

Pool-ul s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Gothaer Asigurari si Uniqa Asigurari), actionari PAID. 

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID - este o componentă esențială a programului român de asigurare a catastrofelor, program gestionat de Ministerul Administrației și Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundații și alunecări de teren.Activitatea efectivă a PAID a început in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.

Acoperirea PAID este una de tip prim risc și funcționează pe principiul solidarității, adică se aplică acelașii nivel de primă de asigurare pentru orice locuință, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.
 Descarcati comunicatul de presa

16.05.2014
157