CSR 2016

La finalul anului 2016, PAID România a susţinut o serie de asociaţii şi fundaţii, prin acordarea de sponsorizări pentru proiecte, aceasta urmând să fie efectuate de beneficiari pe parcursul anului 2017.

Asociaţia Habitat for Humanity - Campania “Reclădim speranţa”

PAID România a oferit 260.000 lei Asociaţiei Habitat for Humanity pentru Campania “Reclădim speranţa”, pentru repararea a 23 de locuinţe afectate de inundaţiile din luna iunie a anului 2016 în judeţul Bacău.

Habitat for Humanity a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale. Ideea şi conceptul Habitat for Humanity au ajuns în România în anul 1996, Habitat for Humanity România devenind cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, cu misiunea de a elimina adăpostirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost.

Fundaţia Sf. Dimitrie - Programul socio-educativ “Copilul nu moare de foame”

PAID România a susţinut programul socio-educativ “Copilul nu moare de foame” pentru sprijinirea copiilor din medii defavorizate desfăşurat de Fundaţia Sf. Dimitrie, printr-o sponsorizare de 40.000 lei.

Fundaţia Sfântul Dimitrie oferă programe socio-educative şi asistenţă psihologică copiilor aflaţi în nevoie şi sprijin familiei acestora, în aşa fel încât familia să devină un factor activ în rezolvarea problemelor care o fac vulnerabilă şi are drept misiune să facă din accesul la educaţie şi cultură un refuz al marginalizării şi izolării provocate de sărăcie. Obiectivele acesteia sunt dezvoltarea de servicii de prevenire a separării copilului de familie, a abandonului familial sau şcolar, sprijinind menţinerea copilului in familia naturală sau de ocrotire legală, consiliere şi susţinere a familiilor cu copii aflate în situaţii de criză.

Asociaţia Mană Cerească - Centrul Social Sfântul Nectarie din Lada

100.000 lei au fost donaţi de PAID România Asociaţiei Mană Cerească pentru Centrul Social Sfântul Nectarie din Lada, banii fiind folosiţi pentru finisarea a trei dormitoare, dotarea unui cabinet stomatologic şi achiziţionarea unui aparat ecograf.

Asociaţia Mană Cerească a fost înfiinţată de Părintele Florin Danu din satul Lada - comuna Tătărăştii de Jos, judeţul Teleorman – în scopul de a construi la Lada un centru social pentru copiii şi bătrânii din sat care au nevoie de ajutor. Printre activităţile desfăşurate în cadrul centrului se numără susţinerea dezvoltării educaţiei copiilor din comunitate, precum şi organizarea unei cantine sociale.

Asociaţia Sfânta Ana

PAID România a donat Asociaţiei Sfânta Ana 90.000 lei pentru organizarea, renovarea şi amenajarea spaţiilor speciale (centru de zi, atelier de terapie ocupaţională, centrul respiro şi locuinţe protejate) pentru copiii şi tinerii cu handicap mintal şi asociat care frecventează Centrul de zi Sfânta Ana (copii şi tineri cu sindrom Down).

Asociaţia “Sfânta Ana” este o organizaţie neguvernamentală care are ca misiune sprijinirea copiilor şi adolescenţilor cu handicap mintal şi asociat sever, pentru a fi păstraţi în familii şi a se putea integra social. Astfel, scopul înfiinţării Asociaţiei este desfăşurarea de servicii şi activităţi de protecţie, recuperare, educaţie, integrare, asistenţă socială şi consiliere specifică pentru copii şi tineri cu handicap mintal şi asociat sever şi pentru familiile lor, precum şi activităţi de prevenire de abandon, instituţionalizare şi maltratare a lor.

Fundaţia Romanian Angel Appeal - “Dezvoltarea unei unităţi mobile pentru screening şi diagnostic”

60.000 lei au fost donaţi de PAID România Fundaţiei Romanian Angel Appeal pentru achiziţionarea de aparatură medicală în sensul dotării unui autovehicul ce se va deplasa în zonele defavorizate pentru a oferi sprijin medical oamenilor din comunităţi sărace – “Dezvoltarea unei unităţi mobile pentru screening şi diagnostic”.

Înfiinţată în 1991, Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) desfăşoară acţiuni caritabile în beneficiul copiilor și tinerilor cu nevoi, inclusiv a celor cu boli cronice, infecție cu HIV/SIDA etc. prin acordarea de ajutor medical, psihologic, social și material, precum și prin dezvoltarea de rețele, cursuri de instruire, cercetare, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, companii, organizații neguvernamentale și persoane fizice.

Asociaţia CSR Mindset

PAID România a donat 80.000 lei Asociaţiei CSR Mindset, suma reprezentând sprijin material oferit micuţului Alecu Rareş Andrei, în vârstă de 3 ani, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule de tip T.

CSR Mindset este o asociaţie non profit înfiinţată în 2013 care implică tineri şi adulţi în activităţi ce dezvoltă responsabilitatea, comunicarea transparenţa şi implicarea civică, iniţiază proiecte în educaţie şi îi ajută pe cei care muncesc să îşi dezvolte abilităţile chiar dacă provin dintr-un mediu defavorizat.