CSR 2017

În fiecare an, dincolo de rolul său de a asigura protecţie financiară locuinţelor românilor, PAID România se implică în comunitate şi prin acordarea de sponsorizări pentru a susţine o serie de proiecte sociale desfăşurate de asociaţii şi fundaţii din România. În 2017, compania a sprijinit, în acest mod, cinci iniţiative.
Asociaţia Club Sportiv Climb Again – Amenajarea centrului pentru copii şi tineri cu nevoi speciale
PAID România a sponsorizat Asociaţia Club Sportiv Climb Again cu suma de 30.000 lei, ce va fi folosită la amenajarea centrului Climb Again pentru copii şi tineri cu nevoi speciale.
Asociaţia Club Sportiv Climb Again susţine copiii cu nevoi speciale în practicare escaladei pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi de integrare socială. Prin aceste acţiuni, copiii sunt învăţaţi să practice escalada atât ca terapie pentru dizabilitate, cât şi în perspectivă competiţională – paraclimbing.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă – Clinica de oncologie pediatrică
În anul 2017, PAID România a sponsorizat Asociaţia Dăruieşte Viaţă în vederea construirii primei clinici de oncologie pediatrică ce va fi clădită în incinta Spitalului “Marie S. Curie”, suma alocată acestui proiect fiind în valoare de 124.000 lei.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă este o organizaţie non-profit a cărui misiune este de a ajuta la dezvoltarea sistemului medical în domeniul hematologie-oncologie, pentru ca pacienţii să aibă acces la un tratament mai bun şi la o speranţă de viaţă mai bună.
Asociaţia Habitat for Humanity – Campania „Reclădim viitorul”
Alăturându-se campaniei “Reclădim viitorul”, PAID România a oferit 127.000 lei Asociaţiei Habitat for Humanity: banii au fost utilizaţi pentru repararea a zece locuinţe afectate de calamităţi naturale, ale căror familii nu au avut posibilitatea de a le repara singure.
Habitat for Humanity a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale. Ideea şi conceptul Habitat for Humanity au ajuns în România în anul 1996, Habitat for Humanity România devenind cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, cu misiunea de a elimina adăpostirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost.
Fundaţia Sf. Dimitrie - Programul socio-educativ “Educaţia-Certitudine şi siguranţă”
PAID România a susţinut programul socio-educativ “Educaţia-Certitudine şi siguranţă” pentru sprijinirea copiilor din medii defavorizate, desfăşurat de Fundaţia Sf. Dimitrie, printr-o sponsorizare de 80.000 lei.
Fundaţia Sfântul Dimitrie oferă programe socio-educative şi asistenţă psihologică copiilor aflaţi în nevoie şi sprijin familiei acestora, în aşa fel încât familia să devină un factor activ în rezolvarea problemelor care o fac vulnerabilă. Fundaţia are drept misiune să facă din accesul la educaţie şi cultură un refuz al marginalizării şi izolării provocate de sărăcie. Obiectivele acesteia sunt dezvoltarea de servicii de prevenire a separării copilului de familie, a abandonului familial sau şcolar, sprijinind menţinerea copilului în familia naturală sau de ocrotire legală, consiliere şi susţinere a familiilor cu copii aflate în situaţii de criză. Fundaţia Romanian Angel Appeal - “Family Smile - Centru de zi pentru Consiliere şi Sprijin pentru părinţi şi copii”
100.000 lei au fost donaţi de PAID România Fundaţiei Romanian Angel Appeal pentru renovarea, amenajarea şi modernizarea “Family Smile - Centru de zi pentru Consiliere şi Sprijin pentru părinţi şi copii”.
Înfiinţată în 1991, Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) desfăşoară acţiuni caritabile în beneficiul copiilor și tinerilor cu nevoi, inclusiv a celor cu boli cronice, infecție cu HIV/SIDA etc. prin acordarea de ajutor medical, psihologic, social și material, precum și prin dezvoltarea de rețele, cursuri de instruire, cercetare, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, companii, organizații neguvernamentale și persoane fizice.