Nicoleta Radu, Director General, PAID România, a participat la dezbaterile din cadrul ICAR 2018

9 octombrie 2018, Bucureşti, RomâniaA XV-a ediţie a ICAR - Forumul Internaţional de Riscuri Catastrofale, unul din cele mai mari evenimente europene dedicate riscurilor catastrofale din această toamnă, s-a desfăşurat marţi, 9 octombrie 2018, reunind specialişti din peste 20 de ţări.

În cadrul acestuia, Nicoleta Radu, Director General, PAID România, a vorbit despre factorii care determină gradul redus de penetrare a asigurărilor obligatorii de locuinţe. „Gradul de cuprindere în asigurare este pentru noi, în momentul de faţă, o prioritate şi suntem cu toţii de acord că există o mare problemă în a comunica utilitatea acestui produs de asigurare celor care ar putea să beneficieze de el”, a afirmat Nicoleta Radu.

„Există, probabil, un deficit de încredere cauzat şi de anumite eşecuri pe care piaţa de asigurări din România le-a avut în ultimul timp şi care pot fi recuperate într-un timp mai îndelungat. Există, de asemenea, şi un deficit de educaţie financiară, accentuat de sistemul de învăţământ. Există, însă, şi un deficit de informare în rândul autorităţilor centrale şi locale: sunt, din păcate, şi autorităţi care nu vor să audă despre acţiuni pe care noi dorim să le derulăm împreună cu ele. Prin urmare, vorbim de un cumul de factori care determină gradul redus de penetrare a asigurărilor PAD”, a explicat Directorul General al PAID România.

09.10.2018
65