PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale îi va despagubi in regim de urgență pe toți proprietarii de locuințe care dețin o poliță de asigurare obligatorie valabilă

Ca urmare a inundațiilor catastrofale din ultimele două zile, PAID anuntă că va rezolva în regim de urgență dosarele de daună ale tuturor proprietarilor, din zonele afectate, care dețin o poliță de asigurare obligatorie a locuințelor. In acest scop, la nivelul PAID a fost format deja un comitet de urgență cu atribuții în centralizarea tuturor informațiiilor din terioriu.

Nicoleta Radu-Neacșu, director general, PAID: Suntem operativi si concentrați pe soluționarea eficientă a situației intervenite ca urmare a inundațiilor. De altfel, românii trebuie să ințeleagă că PAID este o societate puternica, organizata, cu proceduri ferme de lucru in caz de urgenta. Toti asigurații vor beneficia de sprijinul nostru în timp real, PAID a fost înființat tocmai pentru a putea rezolva situații de urgentă precum cea produsă și de a acoperi daunele pe care autoritațile nu iși pot permite să le mai achite de la bugetele locale.

Prin urmare, toți proprietarii de locuințe, din zonele afectate de inundații, care dețin o polită de asigurare obligatorie valabilă pot suna la numarul de telefon 0735 333 930 pentru consiliere și pentru a facilita accesul asiguraţilor la drepturile ce le revin din poliţa de asigurare.

Valoarea daunelor achitate de PAID pe parcursul anului 2012 s-a ridicat la peste 270.000 lei (peste 62.000 euro), iar in primele șase luni din 2013, PAID a plătit daune în valoare de 57.960 lei (13.000 euro).

***
Despre PAID
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID - este o componentă esențială a programului român de asigurare a catastrofelor, program gestionat de Ministerul Administrației și Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundații și alunecări de teren. Activitatea efectivă a PAID a început in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.
Acoperirea PAID este una de tip prim risc și funcționează pe principiul solidarității, adică se aplică același nivel de primă de asigurare pentru orice locuință, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.
Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
PAID S.A.
Calea Victoriei, nr. 155, tronson 6, et. 6, bl. D1, sector 1, București
Telefon: 031.105.42.60
Fax: 031.105.42.62

 Descarcati comunicatul de presa

13.09.2013
153