PAID lansează polița obligatorie de asigurare a locuințelor

București, 15 iulie 2010 - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) lansează astăzi sistemul de emitere a polițelor obligatorii de asigurare a locuințelor. Această decizie vine în contextul în care PAID a semnat contractul de reasigurare, element esențial în demararea activității de emitere a polițelor. Un alt element important pentru activitatea PAID este sistemul informatic, care a devenit funcțional și poate fi utilizat pentru emiterea electronică a polițelor de către toate cele 13 companii, care fac parte din acționariatul PAID.

“În acest moment, în Parlamentul României există un pachet de modificări la Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundațiilor, a cărui aprobare sperăm să se producă imediat după vacanța parlamentară. Aceste modificări sunt așteptate cu un deosebit interes de către PAID, întrucât vor aduce precizările necesare și clarificarea unor aspecte solicitate de către companiile de asigurare care au contribuit la constituirea PAID”, a declarat președintele PAID, Marius Bulugea.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este societatea comerciala constituita in baza legilor nr. 31/1990 privind societatile comerciale si nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor. Companiile de asigurare care fac parte din acționariatul PAID sunt următoarele: ABC ASIGURĂRI, ARDAF, ASTRA ASIGURĂRI SA, CARPATICA ASIGURĂRI, CERTASIG, CITY INSURANCE, CREDIT EUROPE ASIGURĂRI-REASIGURĂRI, EUROINS, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, PLATINUM și UNIQA ASIGURĂRI.

 Descarcati comunicatul de presa

15.07.2010
40