COMUNICAT DE PRESA 01.10.2014

ASF a aprobat numirea lui François Coste în functia de Președinte al Consiliului de Administrație al PAID și a lui Mesut Yetiskul în funcția de membru în Consiliul de Administrație al societății.

François Coste, CEO Groupama Asigurări, a fost numit în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) iar Mesut Yetiskul, CEO Credit Europe Asigurari, în funcția de membru în Consiliul de Administrație al societății, ambele numiri fiind aprobate în luna august de către ASF, pentru o perioadă de 4 ani.
Anterior, începând cu luna septembrie 2013, François Coste a ocupat poziţia de Vicepreședinte al Consiliului de Administraţie.

«Aceste numiri vin într-un moment în care Consiliul de Administrație și conducerea executivă a PAID, alături de ASF, implementează o strategie menită să îmbunătățească sustenabilitatea și eficacitatea societății», a declarat François Coste, Președinte al PAID.

François Coste a devenit Director General al Groupama Asigurări în urmă cu mai bine de doi ani. Are o experiență solidă, de peste 30 de ani, inclusiv în pieţele emergente, dobândită în cadrul unor companii precum AXA și Michelin.
Mesut Yetiskul, CEO Credit Europe Asigurări, și-a început activitatea profesionala în domeniul asigurărilor fiind auditor pentru guvernul Turciei și are experiență în țări ca Turcia sau Statele Unite ale Americii.

PAID este o companie de asigurare-reasigurare cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință. PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundații și alunecări de teren. Prima de asigurare pentru poliţa PAD este 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.
La finalul lunii august 2014, 1.6 milioane de polițe de asigurări obligatorii de locuințe erau active la nivel național.

Descarcati comunicatul de presa

01.10.2014
170